12 Perkara Waris Perlu Hadapi Apabila Pemilik Syarikat Atau Keyman Meninggal Dunia

12 Perkara Waris Perlu Hadapi Apabila Pemilik Syarikat Atau Keyman Meninggal Dunia

12 Perkara Waris Perlu Hadapi Apabila Pemilik Syarikat Atau Keyman Meninggal Dunia

Saya bertanya kepada owner restoran semalam, kalau tokey terlupa nak bernafas.

Staff stay tak meniaga dengan wife?

Dia garu kepala sambil tersengih.

Wife pun duduk rumah jaga anak je. Wife pun bukan pandai meniaga.

Apakah 12 Perkara yang Wife perlu tanggung jika suaminya terlupa nak bernafas semalam

  1. Overhead Syarikat,
  2. Hutang Syarikat,
  3. Syarikat Terjejas,
  4. Account Client,
  5. Hutang Supplier,
  6. Employment Contract,
  7. Lesen Perniagaan,
  8. Lesen Operasi,
  9. Kontrak,
  10. Brand Syarikat,
  11. Senarai Pelanggan,
  12. Pekerja Lari

Solusinya,

Business Income Protection boleh GUARANTEED 2 tahun business operations.

Wife boleh menten business at least setahun dua, selepas itu kalau dia nak jual tu boleh di pikirkan kemudian.

Soalan saya, berapa bulan backup Income company yang anda readykan jika tokey terlupa nak bernafas semalam?

Banyak perkara waris anda belum ready sebenarnya. Itu belum lagi masalah waris tidak muafakat dalam melantik pentadbir bagi menguruskan aset-aset waris. Bagi mengatasi 12 perkara yang waris perlu hadapi ini, saya mencadangkan ambiklah Rm2,000,000 perlindungan takaful.

 5 Cara Membuat Wasiat Saham Perniagaan

https://www.perwarisanperniagaan.com/5-cara-membuat-wasiat/

3 Perkara Apa Yang Boleh Di Buat Dengan Manfaat Business Income Protection Takaful Rm2,000,000?

1) Apabila syarikat menerima cheque manfaat Business Income Protection Takaful RM2,000,000, rakan kongsi atau wife anda boleh rancang nak bayar apa dulu. Sekurang-kurangnya tahunan OVERHEAD wajib sudah ada. Mungkin boleh survive 2 tahun.

Staff tak lari. So business boleh berjalan macam biasa.

Business boleh berjalan macam biasa jika pemilik syarikat sudah menyediakan kewangan yang kukuh khusus cover main expenses syarikat.

2) Manfaat takaful ini boleh di jadikan backup duit nak hutang-hutang yang ada seperti vendor atau LHDN.

3) Pasangan boleh gunakan wang ini untuk expand business atau buat development produk baru.

4) Anda boleh gunakan manfaat ini untuk beli balik saham dari waris rakan kongsi yang mungkin akan mengganggu perjalanan perniagaan anda

Qries

.


KEBAIKAN Pelan Business Income Protection – NON MEDICAL CHECKUP sehingga RM4,000,000

Legasi bermakna pemberian yang diwarisi daripada generasi sebelum ini. Legasi yang ditinggalkan sering kali dikaitkan dengan pengakhiran, tetapi sebenarnya, ia adalah permulaan era baru yang terjamin. Legasi ditakrifkan sebagai kenangan yang dikongsi, keputusan yang dibuat, serta tindakan yang diambil oleh mereka dari generasi sebelum ini sebagai persediaan untuk masa akan datang. Ianya merupakan tindakan yang diambil dalam memastikan orang yang kita sayangi bersedia untuk menghadapi cabaran hidup serta menjamin masa depan generasi kita yang seterusnya.

A-Life Legasi adalah pelan Takaful Keluarga yang memastikan orang yang anda sayangi boleh terus mencapai harapan dan mimpi mereka. Ianya memberi ganjaran ke atas perjalanan hidup anda dan dalam masa yang sama juga melindungi orang tersayang demi masa depan mereka. Tinggalkan legasi anda bersama yang terhebat.

APA YANG KAMI SEDIAKAN?

PERLINDUNGAN SEHINGGA 600% UNTUK KEMATIAN AKIBAT KEMALANGAN


Kami akan membayar dua kali ganda jumlah perlindungan jika anda mati akibat kemalangan, tiga kali ganda jika kemalangan berlaku dalam pengangkutan awam dan enam kali ganda jika anda mati akibat bencana alam.

PILIHAN UNTUK TEMPOH PERLINDUNGAN DAN TEMPOH CARUMAN
Anda mempunyai fleksibiliti untuk memilih panjang tempoh perlindungan dan tempoh caruman anda, bergantung pada komitmen dan aspirasi kewangan anda untuk orang yang anda sayangi.

DAPATKAN GANJARAN UNTUK PENGURUSAN KEWANGAN ANDA YANG BAIK
Kami akan kreditkan peratusan caruman tahunan anda setiap 2 tahun ke dalam dana yang dipanggil Akaun Legasi, selagi anda membayar caruman anda pada masanya, sehingga 3% daripada caruman tahunan anda. Jika anda kekal membayar caruman anda tepat pada masanya, jumlah tambahan sehingga 15% daripada nilai akaun anda dalam Dana Akaun Peserta akan dibayar kepada Akaun Legasi anda. Faedah ini akan dibayar daripada dana Pengendali Takaful sebagai hibah (hadiah).

PERLINDUNGAN KETIKA HAJI DAN UMRAH


Kami akan membayar 200% daripada jumlah dilindungi jika anda mati semasa melakukan Haji atau Umrah.

 12 Perkara WARIS PERLU HADAPI
BACA ARTIKEL – 7 Kebaikan AIA GHS Takaful (Hospitalisasi dan Pembedahan Berkelompok) AIA GHS Takaful

.

kelebihan-kad aia
8 KELEBIHAN MEDICAL CARD AIA TAKAFUL

Anda di galakkan berhubung dengan konsultan bagi mengetahui manfaat produk. 


Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Sudah Mendapat Khidmat Nasihat Perwarisan Perniagaan
1
Proposal Perancangan Kewangan Lengkap Telah Di Keluarkan

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Hibah Hartanah Bercagar Di Rancang
1
Individu Telah Merancang Pelan Persaraan Rm1,000,000 ketika bersara

Mohd Ibrahim Bin Abu Bakar

Konsultan Perwarisan Perniagaan

Artikel Terbaru

AUTOWASAP.COM
AUTOWASAP merupakan kit Automasi Bisnes di Whatsapp meliputi software serta panduan dengan kit utamanya adalah Autowasap Blaster.

Scroll to Top