Tahukah Anda? Berdasarkan Ribuan ‘Case Study’ Yang Diperolehi, Kami Konsultan Perwarisan Perniagaan Merumuskan Bahawa Ramai Usahawan Tidak Mengetahui Cara Membuat Wasiat Perniagaan.

Terdapat pelbagai cara dalam membuat perancangan HARTA PUSAKA.

Wasiat, hibah dan waqaf adalah antara instrumen dalam perancangan harta pusaka. Tapi masih ramai yang tidak tahu cara untuk buat sebuah dokumen wasiat saham perniagaan yang lengkap.

DOWNLOAD SEGERA EBOOK 5 CARA MEMBUAT WASIAT SAHAM PERNIAGAAN

KOS MEMBUAT WASIAT HANYA RM300 SAHAJA

Pelajari Perbezaan Di Antara Business Succession Atau Business Exit

Setiap hari ada sahaja orang yang meninggal dunia dan yang sedihnya, banyak syarikat tutup dan waris faraid berbalah dengan saham syarikat yang di tinggalkan.

 

Yang menyedihkan, isu itu tidak terhenti di situ sahaja. Bagaimana pula dengan operasi syarikat, gaji kakitangan, hutang-hutang syarikat yang menimbun dan macam-macam lagi.

Salam dan apa khabar. Nama saya Mohd Ibrahim dan kepakaran saya dalam menyediakan solusi Perwarisan Perniagaan kepada Usahawan

Saya telah memberikan konsultan Perwarisan Perniagaan kepada ramai usahawan di luar sana bagi memastikan legasi perniagaan boleh di nikmati sehingga ke anak cucu

Pernah mengetuai Kumpulan Usahawan BNI IKON yang telah menjana pendapatan menerusi konsep referral marketing dan lebih dari RM80,000,000 transaksi perniagaan telah di rekodkan sepanjang penubuhan kumpulan usahawan ini

Setiap usahawan mempunyai masalah yang berbeza. Ada yang single share, ada yang berpartner dengan rakan-rakan. Ada yang berniaga bersama proksi.

Penyediaan dan perancangan wasiat dapat menyelesaikan banyak kemelut pada kemudian hari.

Walaubagaimanapun, dari sudut teknikaliti masih ramai yang keliru dan tidak tahu bagaimana untuk buat sebuah dokumen perwarisan harta yang lengkap. Oleh itu jom kita lihat perkara yang perlu dibuat untuk merancang perwarisan harta.

MANFAAT MERANCANG WASIAT ATAU PEWARISAN PERNIAGAAN DARI SUDUT PERNIAGAAN

Syarikat akan terus beroperasi dengan cekap.
Waris yang anda pilih untuk menggantikan tempat anda sebagai pemegang saham / pengarah / peneraju syarikat dapat bekerjasama baik dengan pemegang saham lain
Visi dan Misi syarikat terpelihara.
Saham syarikat milik anda diwarisi hanya oleh waris yang anda pilih.
Hubungan di antara syarikat dengan bank, pembekal, pengedar, kakitangan dan semua pemegang taruh akan kekal baik.
Syarikat akan memberi dividen / keuntungan berterusan untuk waris anda atau mana-mana pihak yang anda kehendaki bagi tujuan amal jariah.

DOWNLOAD SEGERA EBOOK 5 CARA MEMBUAT WASIAT SAHAM PERNIAGAAN

KOS MEMBUAT WASIAT HANYA RM300 SAHAJA

Scroll to Top