8 Kelebihan Medical Card AIA Public Takaful – Tahun 2023

8 Kelebihan Medical Card AIA Public Takaful

1. Fleksibiliti Harga

Bermula dari Harga Bilik 150, anda boleh memilih pelan bedasarkan tahap kemampuan dan tahap keselesaan. Tidak tahu bagaimana untuk membuat pilihan yang tepat? Mudah. Hanya rujuk Hospital Panel AIA kegemaran anda, lihat harga bilik harian yang anda selesa. Contohnya, Colombia Asia Hospital Cheras, Single Room, RM200. Pilihan anda haruslah Pelan Medical Card 250.

8 Kelebihan Medical Card
8 Kelebihan Medical Card AIA Public Takaful
2. Tiada Ko-Takaful

Bermakna sekiranya dimasukkan Hospital, anda tidak perlu membuat sebarang pembayaran dari mula masuk hinggalah anda dikeluarkan. Semua bil-bil dikendalikan oleh AIA Public Takaful.

3. Perlindungan Sepanjang Hayat

Pelan ini boleh didaftarkan mulai dari umur 14 Hari dan melindungi anda sehingga umur 100 Tahun.

4. Tiada Had Seumur Hidup

Unlimited? Ya. Sebagai contoh, sekiranya anda telah menggunakan kos rawatan RM100,000 pada tahun ini. Had seumur hidup tidak akan dikurangkan. Tiada kuota seumur hidup yang akan diberikan dalam pelan perlindungan ini.

5. Kemudahan “Just Swipe”

Menjadi satu beban apabila anda dimasukkan ke hospital, anda perlu isi banyak borang, bukan? Dengan Medical Card dari AIA, anda tidak perlu semua itu. Hanya pergi ke Kaunter Pendaftaran, tunjuk Medical Card anda, Swipe Medical Card anda di Mesin Pengimbas Khas yang disediakan di kaunter. Faedah ini juga memudahkan orang sekeliling yang berada disitu untuk menguruskan anda ketika anda dalam keadaan tidak sedar apabila musibah berlaku.

8 Kelebihan Medical Card AIA Public Takaful – Download Brosur Produk
6. Perlindungan Pilihan Untuk Keluarga

Anda boleh ambil pelan ini secara individu atau suami isteri atau anda dan anak-anak atau satu keluarga. Pilihan ditangan anda.

7. Aplikasi Mobil AIA Locator

Anda berada diluar kawasan, anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapat rawatan, anda tertanya dimana panel AIA terdekat? Jangan khuatir, Aplikasi AIA Locator ada jawapannya, muat turun di Google Play atau App Store. Ketahui panel terdekat anda, rujukan seperti kos bilik harian dan detail hospital juga turut boleh didapati dalam Aplikasi AIA Locator. AIA Locator juga membantu anda untuk menavigasi terus ke destinasi anda.

8. Servis AIA 24/7 365 Hari Setahun

Risau Guarantee Letter (GL) keluar lambat? Dengan AIA, segalanya tidak akan berlaku. Customer Service AIA sangat menitikberatkan urusan ini.


Mohd Ibrahim Bin Abu Bakar

Konsultan Perwarisan Perniagaan

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Hibah Hartanah Bercagar Di Rancang
1
Individu Telah Merancang Pelan Persaraan Rm1,000,000 ketika bersara

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Sudah Mendapat Khidmat Nasihat Perwarisan Perniagaan
1
Proposal Perancangan Kewangan Lengkap Telah Di Keluarkan

AUTOWASAP.COM
AUTOWASAP merupakan kit Automasi Bisnes di Whatsapp meliputi software serta panduan dengan kit utamanya adalah Autowasap Blaster.

Scroll to Top