admin

Mohd Ibrahim merupakan Islamic Financial Planner. Hampir 9 tahun di dalam industri. Sudah memberikan konsultasi lebih daripada 200 syarikat di Malaysia,

Isteri Rakan Kongsi Halau Keluar Dari Opis.

Kisah Benar Usahawan – Isteri Rakan Kongsi Halau Keluar Isteri Rakan Kongsi Halau Keluar Dari Opis Dua tahun lepas saya berjumpa dengan seorang Presiden Persatuan Usahawan di sebuah negeri. Saya memberikan kad perniagaan saya dan terangkan apa yang saya buat.Tuan Haji pun kata apa yang sy buat ni betul dan dia nk kongsikan satu cerita …

Isteri Rakan Kongsi Halau Keluar Dari Opis. Read More »

Case Study-Family Business

FB.AppEvents.logPageView(); }; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’)); Sharing Video. Perniagaan yang di usahakan oleh ahli keluarga. Selamat menonton!    

Business Will-Penting bagi Pemilik Perniagaan

Business Will Anda seorang usahawan? Anda menjalankan perniagaan bersama isteri? Anda menjalankan perniagaan bersama kawan-kawan? Pernah tak anda terfikir apa akan berlaku kepada perniagaan jika salah seorang dari partner anda meninggal.. Anda sudah bersedia dengan tindakan dan plan jika perkara ini berlaku? Bagaimana pula jika anda pula meninggal. Adakah waris atau pasangan anda akan mendapat …

Business Will-Penting bagi Pemilik Perniagaan Read More »

Testimoni- Pemilik Restoran Temerloh Catering – PATINiers. En Khairul Izwandy

Testimoni- Pemilik Restoran Temerloh Catering – PATINiers. En Khairul Izwandy.Beliau mempunyai 9 cawangan restoran berasaskan masakan orang Pahang. Ikuti perkongsian beliau kenapa Pemilik Sdn Bhd/Enterprise/PLT perlu membuat Perwarisan Perniagaan. https://www.youtube.com/embed/VYLb8y1KOUk Jika anda berminat dengan servis kami, sila click -> www.perwarisanperniagaan.wasap.my sila click -> www.perwarisanperniagaan.wasap.my sila click -> www.perwarisanperniagaan.wasap.my kami akan menjawab soalan anda dengan kadar …

Testimoni- Pemilik Restoran Temerloh Catering – PATINiers. En Khairul Izwandy Read More »

anda betul perwarisan perniagaan

SEDUT DUIT SYARIKAT – BAIK UNTUK PEMILIK PERNIAGAAN. MACAM MANA?

Assalamualaikum dan Selamat membaca. Dengar nama tajuk mesti anda ingat kes pecah amanah atau sebagainya. Cilok untuk kebaikan pemilik perniagaan. hehe. Saya suka tanya pemilik perniagaan. Betul tak saya katakan wang syarikat milik syarikat, wang owner milik syarikat. Ramai yang akan kata “YA”.   Itu adalah fasa 1-3 tahun meniaga. Masing-masing belum lagi pandai nak …

SEDUT DUIT SYARIKAT – BAIK UNTUK PEMILIK PERNIAGAAN. MACAM MANA? Read More »

ANDA LUMPUH. PARTNER PERNIAGAAN ANDA BAYAR GAJI BERAPA LAMA?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. ANDA LUMPUH. PARTNER PERNIAGAAN ANDA BAYAR GAJI BERAPA LAMA? Baru-baru saya berjumpa dengan seorang usahawan hebat. Dua orang perempuan sama-sama berkongsi modal untuk meniaga. Puan A dan Puan S ini umur mereka sekitar 34 – 37 tahun. Menjalankan produk kesihatan yang asal penubuhan syarikat hanyalah untuk main-main sahaja. Apabila banyak permintaan …

ANDA LUMPUH. PARTNER PERNIAGAAN ANDA BAYAR GAJI BERAPA LAMA? Read More »

Scroll to Top