“Angkasawan Pertama Malaysia, Dr Sheikh Muszaphar dan Isteri Sambut Kedatangan Anak Ketujuh”

KUALA LUMPUR, 13 Julai — Angkasawan Malaysia pertama, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha telah menyambut anak ketujuh beliau, seorang bayi lelaki, bersama isterinya, Datin Dr Halina Mohd Yunos.

Berita gembira ini dikongsi oleh Dr Sheikh Muszaphar, 50 tahun, kepada para pengikut media sosial beliau semalam.

Dalam siaran tersebut, Dr Sheikh Muszaphar menyatakan bahawa bayi tersebut, dengan berat 2.98 kilogram, dilahirkan melalui pembedahan Caesarean.

Dalam ucapan terima kasihnya kepada semua yang telah mendoakan, Dr Sheikh Muszaphar berkata bahawa bayi dan ibu sedang berada dalam keadaan baik.

Dalam siaran terbarunya hari ini, 13 Julai, Dr Sheikh Muszaphar menyatakan bahawa keluarga mereka masih belum dapat memutuskan nama untuk bayi tersebut.

Beliau berkongsi bahawa mereka pada awalnya telah memilih satu nama tetapi anak-anaknya menginginkan nama-nama lain.

“Noah menginginkan nama Ibrahim, Tasha menginginkan nama Isaac, Adam ingin nama Adam Junior, Eusoff dan Emelia tidak kisah dengan mana-mana nama. Hanya Bella yang bersetuju dengan nama tersebut,” katanya, sambil menambah bahawa mereka akan memanggil bayi tersebut “Sheikh kecil” untuk sementara waktu.

Pasangan ini telah mengumumkan tentang kelahiran anak ketujuh mereka melalui Instagram Dr Sheikh Muszaphar pada Disember lalu.

kelebihan-kad-aia-takaful

8 Kelebihan Medical Card AIA Takaful – https://www.perwarisanperniagaan.com/medical-card-aia-takaful/

Mereka telah bernikah pada 10 Oktober 2010 dan mempunyai anak-anak dalam lingkungan usia dua hingga 11 tahun, termasuk dua pasang anak kembar.

Dr Sheikh Muszaphar merupakan angkasawan Malaysia pertama yang berlepas ke angkasa dalam program Angkasawan pada tahun 2007.

Mohd Ibrahim Bin Abu Bakar

Konsultan Perwarisan Perniagaan

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Hibah Hartanah Bercagar Di Rancang
1
Individu Telah Merancang Pelan Persaraan Rm1,000,000 ketika bersara

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Sudah Mendapat Khidmat Nasihat Perwarisan Perniagaan
1
Proposal Perancangan Kewangan Lengkap Telah Di Keluarkan

AUTOWASAP.COM
AUTOWASAP merupakan kit Automasi Bisnes di Whatsapp meliputi software serta panduan dengan kit utamanya adalah Autowasap Blaster.