Kereta Rosak Tepi Jalan. Apa Nak Buat?

Kereta Rosak Tepi Jalan. Apa Nak Buat?

Kalau kereta rosak tepi jalan, accident, tayar pancit, bateri kong, minyak habis mostly orang akan call org terdekat untuk mintak tolong.

Kereta Rosak Tepi Jalan. Apa Nak Buat?

Actually sebenarnya kalau nak setel sendiri pun boleh untuk kes kereta rosak tepi jalan ni. Sebab kadang2 orang yang kita nak call mungkin masa tu tak free atau rasa berat nak tolong so boleh try berdikari.

Kereta Rosak Tepi Jalan. Apa Nak Buat?

Almost 70% kenderaan atas jalan raya dekat Malaysia ni boleh dapatkan khidmat bantuan percuma dari pihak insurans.

  1. Towing ke bengkel
  2. Khidmat tukarkan tayar yang pancit dengan tayar spare
  3. Bantuan jump kan bateri kalau kong
  4. Beli dan bawakkan minyak kalau minyak habis.

Yup bantuan ni semua percuma je, cuma yang kena bayar harga minyak yang dorang tolong belikan tu je dan kalau bateri tu memang kong dan perlu tukar baru. Jangan salah faham ya, upah je percuma kay sebab upah ni akan dibayar oleh pihak insurans korang. So manfaatkan la ya, rugi bayar insuran mahal2 tapi tak guna bantuan free yang dorang bagi kalau kenderaan rosak.

So macam mane nak call?

  1. Lawati laman web mycarinfo.com.my
  2. Masukkan plate kenderaan, nama (reka pun takpe), email (hentam je yang penting ade @gmail dot com.
  3. Bila search akan keluar nama company insurance, jenis perlindungan dan status samada insurance active atau tak.
  4. If keluar, COMPREHENSIVE dan ACTIVE. Terus grab phone, save nombor telefon company insurance korang kay dalam telefon. Boleh rujuk nombor telefon dekat bawah ni. Ingat ye kalau save atau masa call jangan ada +6 dekat depan, kalau ade komfem tak dapat call 😅.

Takaful Malaysia
1800-888-788

Etiqa Takaful
1-800-88-6491

Takaful Ikhlas
1-800-88-1186

Zurich Takaful
1-300-88-6222

Tokio Marine
1800-88-1301

Am General & Kurnia
1-800-88-3833

Pacific & Orient
1-800-88-2121

Great Eastern General
1300-1300 88

Berjaya Sompo
1-800-889-933

AIG Malaysia
1-800-88-8811

Axa Affin
1-800-88-1033

Allianz Malaysia
1-800-22-5542

Lonpac
1-300-88-1138

MSIG
1-300-880-833

RHB
1-300-880-881

Liberty
1-800-88-5005

Tune
1-800-22-8863

MPI Generali
1-800-22-2262

Pacific Insurance
1-800-88-4488

Moga bermanfaat ya

5 Cara Membuat Wasiat Saham Perniagaan Tahun 2022 – Baca artikel

Roadtaxonthego Corporate Agent Takaful & Insurance berdaftar yang boleh membantu anda untuk renew insurans dan Roadtax anda semudah 1, 2 , 3.

Syameem Ahmad
Corporate Agent Takaful & Insurance
Roadtaxonthego @ Buraq Associates
Protect Your Risk

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi mereka di 0182717515 atau whatsapp mereka disini.

#roadtaxonthego

Sumber artikel

https://femesmalaysia.com/kereta-rosak-tepi-jalan-apa-nak-buat/

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Sudah Mendapat Khidmat Nasihat Perwarisan Perniagaan
1
Proposal Perancangan Kewangan Lengkap Telah Di Keluarkan

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Hibah Hartanah Bercagar Di Rancang
1
Individu Telah Merancang Pelan Persaraan Rm1,000,000 ketika bersara

Mohd Ibrahim Bin Abu Bakar

Konsultan Perwarisan Perniagaan

Artikel Terbaru

AUTOWASAP.COM
AUTOWASAP merupakan kit Automasi Bisnes di Whatsapp meliputi software serta panduan dengan kit utamanya adalah Autowasap Blaster.

Scroll to Top