Rakan kongsi Lumpuh. Bayar gaji tak

Rakan kongsi Lumpuh. Bayar gaji tak

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Rakan kongsi Lumpuh. Bayar gaji tak

Baru-baru saya berjumpa dengan seorang usahawan hebat. Dua orang perempuan sama-sama berkongsi modal untuk meniaga. Puan A dan Puan S ini umur mereka sekitar 34 – 37 tahun.

Menjalankan produk kesihatan yang asal penubuhan syarikat hanyalah untuk main-main sahaja. Apabila banyak permintaan dan agen makin bertambah, mereka memutuskan untuk berhenti kerja dan fokus kepada perniagaan mereka.

Saya saje bertanya jika saya nak beli syarikat ni berapa harganya. Mereka hanya tersenyum sahaja dan bagi tahu syarikat ini bukan untuk di jual. hehe.

Rakan kongsi Lumpuh. Bayar gaji tak

Saya pun mengambil sebatang pen dan tarik cawan teh yang di sediakan. Saya pun memulakan pembentangan saya.

Saya menggambarkan ini adalah mereka dan mereka boleh menjalankan perniagaan yang baik dan amat berjaya.

Satu hari, seorang partnernya lumpuh dan terbaring di hospital untuk beberapa hari dan bawa ke bulan. Saya bertanya satu soalan.

Let say ini berlaku kepada syarikat ini, bayar tak gaji?

Mereka berdua pun menjawab kita akan bayar gaji dan akan menjaga keluarga masing-masing.

Saya pun bertanya soalan yang lebih mendalam.

Sekarang ni, hanya seorang sahaja yang bekerja keras. 

Seorang lagi sakit terlantar.

Bayar gaji tak?

Sampai bila akan bayar gaji?

Seorang sakit dan tidak membantu kepada syarikat.

Adil tak?

Dua-dua senyap. Saya pun menghirup teh yang ada di depan saya. Sedap teh yang di buat oleh staffnya.

Saya pun mengambil sehelai A4 paper dan menconteng bab faraid. Saya membuat analisa salah seorang dari partner ini tidak mempunyai anak lelaki.

Lagi lah haru..

Dua-dua dah tak boleh nak sembunyi kan hak masing-masing.

Saya pun berkata. Relax.. Inilah matlamat saya datang ini.

Saya pun terangkan bagaimana caranya dari A-Z.

Selepas saya menerangkan satu persatu komponen yang perlu ada baru kedua-duanya boleh bersepakat dalam senario yang saya sengaja keluarkan. hehe.

Di sinilah pentingnya Perwarisan Perniagaan Wahai Pembaca!

Di sini saya kongsikan video senario jika Anda lumpuh, partner anda bagi gak tak?

.

Terima kasih kerana membaca!

Jika anda berminat dengan servis kami,

sila click -> www.perwarisanperniagaan.wasap.my
sila click -> www.perwarisanperniagaan.wasap.my
sila click -> www.perwarisanperniagaan.wasap.my

kami akan menjawab soalan anda dengan kadar segera!

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Sudah Mendapat Khidmat Nasihat Perwarisan Perniagaan
1
Proposal Perancangan Kewangan Lengkap Telah Di Keluarkan

Bilangan Usahawan Yang Telah Di Bantu

1
Hibah Hartanah Bercagar Di Rancang
1
Individu Telah Merancang Pelan Persaraan Rm1,000,000 ketika bersara

Mohd Ibrahim Bin Abu Bakar

Konsultan Perwarisan Perniagaan

Artikel Terbaru

AUTOWASAP.COM
AUTOWASAP merupakan kit Automasi Bisnes di Whatsapp meliputi software serta panduan dengan kit utamanya adalah Autowasap Blaster.

Scroll to Top